Het tuinleven: gezond voor lichaam en geest

Gezondheid 0 Reacties

De zomermaanden staan inmiddels voor de deur en de lente heeft ons al enige dagen gegeven waarop het weer heerlijk was en veel mensen al in de tuin gingen zitten om van het zonnetje te genieten. Maar eerlijk gezegd is het ook heel verstandig om in de maanden waarin de temperatuur een stuk lager ligt ook regelmatig tijd in de tuin door te brengen.

 

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een terrasoverkapping aanschaffen, waardoor je in de koudere maanden toch nog in je tuin zit maar geen last hebt van de winterse weersomstandigheden. Maar goed, even terug naar waar dit artikel over ging: waarom het tuin leven zo gezond is voor je lichaam en je geest.

 

Creativiteit

Mensen die regelmatig tijd doorbrengen in een tuin of elders in de buitenlucht tijd spenderen, hebben over het algemeen minder moeite om hun creativiteit los te laten op vraagstukken waar ze mee rondlopen. Ga maar na bij jezelf: vaak heb je goede idee├źn bedacht toen je in de buitenlucht was.

Je lichaam blijft soepel

Door regelmatig in je tuin actief bezig te zijn (bijvoorbeeld door een moestuin bij te houden), blijven je spieren soepel en op die manier krijg je minder snel last van verkrampte schouders en dergelijke klachten. Let echter wel goed op je lichaamshouding bij het tuinieren, anders kun je last krijgen van bijvoorbeeld rugklachten.

 

Je hebt minder last van stress

Het is niet voor niets waarom een wandeling tijdens de lunch voor veel kantoor mensen een must is. Door de frisse wind in je gezicht wordt je mentale gesteldheid als het ware opgefrist en kun je na de lunch er weer volop tegenaan. Ook ben je dan meestal minder vatbaar om gestrest te worden door alles wat er op het werk nog moet gebeuren.

Al met al zul je na het lezen van dit artikel begrijpen dat het tuin- en buitenleven veel meer biedt dan alleen maar ontspanning. Probeer daarom dagelijks een luchtje te scheppen en regelmatig langere tijd buiten te zijn. Zowel je lichaam en geest zullen hier profijt van hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *