Gezondheidszorg vraagt om goede HRM

over deze website 0 Reacties

In de gezondheidszorg wordt er met veel verschillende mensen gewerkt. Elke patiënt en elke medewerker is anders en in de gezondheidszorg is het persoonlijke aspect heel erg belangrijk. Met de trends van vergrijzing in de zorg en veel verzuim is een goede HRM een grote noodzaak. Het vergt goede expertise met betrekking met tot HRM. Door steeds veranderende HRM en steeds veranderende zorg is die expertise ook extra nodig. HRM diensten zijn belangrijk en moeten up-to-date zijn.

Zuinig op je medewerkers

Het is in de zorg belangrijk om als HR-manager zuinig te zijn op je medewerkers. Door de vergrijzing zijn oudere medewerkers belangrijker aan het worden om je organisatie draaiende te houden. Die medewerkers zijn natuurlijk wel wat kwetsbaarder dan jongere medewerkers. Voor elke medewerker moet een gespecialiseerd takenpakket worden ontwikkeld. Zo kunnen zij binnen hun capaciteiten excelleren en de patiënt zo optimaal mogelijk helpen. Hierdoor kun je ook de ambitie en doelstellingen van je bedrijf overdragen op je medewerkers.

Minder verzuim

Het zuinig zijn op je medewerkers helpt dus om verzuim tegen te gaan. Zoals in de laatste zin in het vorige kopje genoemd is het ook belangrijk om ambitie en doelstellingen over te dragen op je medewerkers. Het overdragen hiervan zorgt ook voor minder verzuim op de werkvloer. Door het eigen takenpakket wat je de medewerkers geeft worden zij ambitieus en zijn ze bereid om de ambitie echt door te geven aan de patiënt. Door het takenpakket zijn ze ambitieus en hebben zij hun eigen verantwoordelijkheden. Hierdoor wordt het verzuim naar alle waarschijnlijkheden ook minder omdat zij belangrijk zijn binnen een organisatie en omdat ze persoonlijk benaderd worden door jou als HR-manager. Meer weten over personeel? Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *