Carrièreswitch in de zorg? Dat doe je zo!

Werk 0 Reacties

Misschien werk je al wel jaren in de zorg maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Haal je echt alles uit je carrière? Wanneer je je dat afvraagt is de antwoord op die vraag vaker nee dan ja. In dit artikel willen we je wat tips geven om meer uit je carrière in de zorg te halen of in welke sector dan ook.

Vraag aan mensen om je heen

Om goed te weten wat je nu eigenlijk wilt is het altijd handig om aan mensen om je heen te vragen hoe ze jou als persoon zien op het gebied van je carrière. Vraag aan familie, collega’s of vrienden wat ze bij je vinden passen of wat ze in jou zien. Doordat je deze informatie tot je neemt kun je dat koppelen aan wat je zelf denkt of wat je wilt. Misschien waren je vermoedens voor een carrièreswitch wel juist of juist niet.

Ga ook eens naar je werkgever toe en vraag wat hij van je vindt en wat voor plannen er eventueel mogelijk zijn. Vraag naar zijn of haar verleden omdat zij als baas al grenzen hebben verlegd.

Doorgroeien

Om door te groeien in de zorg zul je misschien wel her en der een cursus of opleiding gaan moeten volgen. Zoek ook hier veel informatie over op want misschien zit het juiste er voor jou wel bij. Informeer dan ook bij werkgevers wat de mogelijkheden zijn over bijvoorbeeld een werk en leertraject bij een bepaald bedrijf.

Om door te groeien zul je misschien ook afstand moeten nemen van de baan die je op dit moment hebt. Dit zou kunnen komen doordat je je plafond binnen een bedrijf hebt bereikt. Om echt door te kunnen groeien is het altijd verstandig om uit te vinden wat je kansen elders zijn. Ben dus niet bang om van werkgever te switchen. Je doet het tenslotte voor jezelf.

Vacatures

Wanneer je eenmaal hebt besloten om je grenzen te gaan verleggen is het zaak om te solliciteren op vacatures. Solliciteer dan ook op meerdere vacatures zodat je kans op een mooie baan veel groter is. Er zijn meer dan genoeg vissen in de zee dus schuw niet om meerdere vacatures de deur uit te doen. Om bij die vacatures te komen moet je toch echt vaak gaan googelen. Zoek bijvoorbeeld Vacature tandarts regio Breda op. Zo krijg je de meest relevante vacatures binnen jouw wensen. Succes met het verbreden van je horizon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *