De invloed van trillingen op fundering en gevel

Wonen 0 Reacties

De conditie van uw gevel en fundering zijn belangrijk voor het rechtop houden van uw muren. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Echter zijn er diverse factoren die invloed hebben op de staat van uw gevel en fundering. Trillingen zijn een belangrijke veroorzaker van dit soort problemen. Waar komen die trillingen dan vandaan?

Oorzaken

  • Intensief gebruikte drempels, zeker als er veelvuldig zwaar verkeer overheen rijdt kunnen veroorzaker zijn van scheuren in de gevel en/of verzakkingen van de fundering
  • Spoorlijnen die dicht langs uw huis lopen
  • Heien of andere zware bouwwerkzaamheden in de buurt
  • Veel zwaar verkeer door de straat

 

Als er continue trillingen rondom uw huis zijn kan het dus voorkomen dat uw gevel scheuren vertoond en wellicht uw fundering verzakt is. De trillingen zijn meestal niet de enige factor. Vaak is er sprake van een combinatie van factoren waardoor er schade aan uw huis ontstaat. De grondsoort speelt een belangrijke rol. En ook de afvoer van regenwater. Als dit niet goed is geregeld kan er grond wegspoelen, wat weer tot verzakking van uw huis kan leiden.

Hoe kan ik schade voorkomen of herstellen?

Heeft u al schade opgelopen? Schakel dan een bouwkundig expert in. Laat de fundering en gevel goed onderzoeken. Vervolgens kunt u overgaan tot het laten herstellen van de schade.

Het herstellen van een fundering hoeft geen ingrijpende operatie te zijn. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van het Helifix funderingssysteem. Hierbij worden op cruciale punten speciale ankers in de grond aangebracht en bevestigd op de bestaande fundering. Hierdoor kan de fundering omhoog gevijzeld worden en op zijn plek gehouden.

 

Heeft u nog geen schade opgelopen? Dan kunt u een aantal maatregelen nemen om toekomstige schade te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van goede spouwankers die de dragende binnenmuur en de buitenmuur met elkaar verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *