Een boomstronk verwijderen met een stobbenfrees

Wonen 0 Reacties

Wortels en stronken in uw tuin kunnen vaak irritatie opleveren. Dit komt omdat ze problemen kunnen geven in uw bodem waardoor bijvoorbeeld tegels omhoog komen. De meeste mensen kiezen er dan toch nog voor om handmatig de boomstronk te verwijderen. Dit is echter wel een zware klus en duurt bovendien erg lang. De stobbenfrees biedt de oplossing  en zorgt ervoor dat je makkelijk je tuin kunt gaan inrichten. Bent u nu al op zoek naar stobbenfrees verhuur? Klik hier.

Diepte boomstronken

De boomstronken die worden verwijderd met de stobbenfrees kunnen tot een bepaalde diepte kapot gemaakt worden. Voor verschillende doeleinden zijn bepaalde dieptes nodig om iets aan te kunnen leggen. Gemiddeld worden de stronken en wortels verwijderd tot een diepte van 35 centimeter. De machines kunnen gaan tot een diepte van 50 centimeter. Op die diepte valt redelijk veel te doen. Zo kun je op die diepte bijvoorbeeld een schutting gaan zetten. Om bestrating te kunnen leggen heb je echter maar minimaal 20 centimeter nodig.

Werking stobbenfrees

Zoals u misschien wel doorheeft wordt de stronk niet uit de grond getrokken. De stobbenfrees zaagt de stonk en wortels als het ware kapot. In het begin word de ideale freesdiepte bepaald tot waar de stronk kapot wordt gemaakt. Doordat de stronk zo kapot wordt gemaakt zal deze niet gaan groeien en zal bijvoorbeeld ook niet de bestrating later wegzakken. Het uitgraven van de stronk hoeft ook niet omdat de beitels van de frees door alles heen gaan.

De beitels slijten natuurlijk wel omdat ze ook door stenen heengaan en ook duur stukjes metaal die in de grond zitten. Het vervangen van de beitels van de stobbenfrees gebeurd dus ook regelmatig. Neem na het lezen van dit artikel niet de tijd om zelf uw stronk te verwijderen omdat het verwijderen met de stobbenfrees de allerbeste oplossing is voor uw boomstronken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *